Concert

Concert simfonic cameral pe scena tecuceană

 

Duminică, 11 iulie 2021, Sala Ateneu a Fundației Pelin din Tecuci a găzduit un foarte reușit concert simfonic cameral în interpretarea Ansamblului „Avangarde”.

Concertul se desfășoară după patru luni de la Centenarul nașterii lui Astor Piazzolla. Acest turneu își are aria de desfășurare pe teritoriul țării noastre, dar va fi itinerant și în Italia sau Grecia, sub numele „Tribute to Astor”. 

 Astfel, aici la Tecuci, orchestra băcăuană formată din Laurențiu Busnea – vioara I, Alexandru Timilie – vioara a II-a, Ilinca Sbanţu – violă, Liviu Mera – violoncel și Cipirian Cărare – contrabas, având dirijor pe Roberto Salvalaio, au interpretat  lucrări de Astor Piazzolla, recunoscut muzician argentinian, compozitor și virtuoz al bandoneonului. 

Spectacolul, care a durat 90 de minute, a fost mult apreciat și aplaudat de publicul spectator, iubitor de muzică simfonică și nu numai. După ieșirea instrumentiștilor de pe scenă, aceștia au discutat mai mult timp cu publicul spectator, bucuroși de faptul că acest concert a fost pe placul tecucenilor. 

 

Iancu Aizic

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *