Aniversari

Ion T. Sion – 5 ani de la trecerea în eternitate

 

Profesorul Ion T. Sion s-a născut la 26 august 1925, în com. Umbrăreşti, jud. Galaţi. A fost învăţător în com. Umbrăreşti, a predat istoria şi limba română în şcolile din Umbrăreşti şi la Liceul Agroindustrial Tecuci.

 Profesorul Ion T. Sion a fost una dintre personalităţile care au contribuit la ridicarea prestigiului cultural al oraşului nostru. A fost toată viaţa pasionat de istorie, fiind un neobosit scormonitor al arhivelor şi bibliotecilor din ţară. În urma cercetărilor efectuate a colecţionat foarte multe monede, documente originale, cărţi  vechi, obiecte  etnografice şi arheologice, provenind din zona Umbrăreşti şi Malul Alb. A publicat peste 100 de studii şi articole pe teme istorice în periodice.

Ion T. Sion a primit titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Tecuci în anul 2000 şi al Comunei Umbrăreşti în anul 2006.

Începând cu luna mai a anului 2016, Muzeul de Istorie  „Teodor Cincu” inițiază decernarea Premiului „Ion T. Sion”. Premiul se acordă elevilor care au rezultate deosebite la disciplina Istorie (premii la Olimpiada de Istorie, faza naţională), studenţilor şi cercetătorilor care studiază istoria ţinutului Tecuci.

Ion T. Sion a trecut în eternitate la 21 aprilie 2016.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *