Concert

Patru mâini şi un pian – Spectacol reuşit la Ateneul Pelin

 

Vineri, 18 iunie 2021, Ateneul Fundaţiei Pelin a găzduit un nou concert pianistic în care talentatele interprete Anemona Niagu – Forţu și Ancuța Oancă, au concertat pe un pian la patru mâini.

 Anemona a început să studieze pianul la Școala de muzică și arte plastice „Nicolae Tonitza” din Bârlad, urmând apoi Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, absolvind apoi și Conservatorul la Universitatea Al.I. Cuza, tot la Iași. A fondat apoi Societatea Filarmonica din Bârlad asigurând concerte cu diferiți instrumentiști din țară și chiar de peste hotare. Ancuța a urmat cam același traseu, acum ambele desfășurându-și activitatea la Bârlad, la Școala de Arte, având cursuri și la Facultatea de Arte „George Enescu” din Iași.

În spectacolul de la Ateneul Pelin, au interpretat lucrări din repertoriile compozitorilor  G. Bizet, F. Liszt,  M. Skoryk,  G. Dinicu, V. Monti și J. Massenet.

Publicul spectator, chiar dacă intrarea a fost liberă, nu a fost numeros, dar cei prezenți, iubitori de artă, au preţuit și aplaudat evoluția perfectă a celor două apreciate pianiste.

 

Iancu Aizic

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *