Teatru

„Slugă la doi stăpâni” – Un mare succes al Teatrului „Victor Ion Popa”

 

Marți, 15 iunie 2021, Sala Studio a Casei de cultură Tecuci a găzduit un nou spectacol, oferit cu multă generozitate și mai ales cu mult profesionism de talentații actori din orașul vecin și prieten – Bârlad. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru iubitorii de teatru care au dorit să resimtă atmosfera spectacolelor.

A fost prezentată piesa „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, o comedie care poate fi înscrisă în galeria marilor succese. Comedia a fost prezentată pentru prima oară în anul 1745 și apoi refacută în anul 1753, sub forma în care ea se joacă pe multe scene din țară, cu mare afluenţă de public.

 Personajul principal este Beatrice, o femeie care se deghizează în bărbat pentru a afla mai multe lucruri și pentru a putea plăti unele polițe mai vechi. A fost o comedie în adevăratul sens al cuvântului, cu un umor spumos. La final, publicul spectator a aplaudat minute în șir, rechemând de câteva ori actorii la scenă deschisă.

La plecare, organizatoarea de spectacole, Felicia Strat, un exemplu de urmat pentru multe trupe de teatru care vin la Tecuci, a fost felicitată pentru spectacolul oferit. Am spus că aceasta poate fi un exemplu pentru că vine cu o zi înainte de spectacol și ia contact cu mai multe școli și unități de cultură pentru distribuirea biletelor.

În spectacolul la care am asistat au evoluat actorii: Cristian Todică, Oana Florea, Sorin Ghiorghe, Simon Salcă jr., Diana Hatmanu, Lucian Arhire, George Sobolevschi, Irina Cocea și Alexandru Savu. Regia artistică a fost asigurată de Bogdan Hușanu, iar scenografia  Sandu Faier.

 

Iancu Aizic

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *