Fundația Pelin vă invită duminică, 11 iunie 2023, de la ora 18, la Sala Ateneu pentru Recital Aniversar Prokofiev 70. Pe scenă va evolua pianista Andreea Emanuela Tinca. 

 Andreea Emanuela Tinca este absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a studiat interpretarea muzicală – pian și a Universității Naționale de Muzică București, unde a studiat pianul. De-a lungul timpului a colaborat cu pianiști și profesori de renume din România și din străinătate. 

A participat la concursuri naționale și internaționale, fiind – printre altele – laureată recent a Concursului Internațional de Pian „Pro Piano-România”, ediția 2021, și a Concursului Internațional de Muzică Online Moscova, ediția aprilie 2021. A susținut recitaluri la București, Cluj, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Arad, Lugoj, Reșița, Partoș, Carei, Câmpina, Szeged, Tecuci. 

Printre locurile importante în care a concertat se numără instituții de cultură precum Sala „Enescu” a Universității Naționale de Muzică București, Sala „Franz Liszt” a Universității de Muzică din Szeged (Ungaria), Sala „Orpheum” a Facultății de Muzică din Timișoara, Sala „Aula Magna” a Centrului Cultural „Posticum” al Departamentului de Muzică al Facultății de Arte din Oradea, Sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” – Satu Mare, Muzeul Național „George Enescu” din București, Ateneul Tecuci, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj, Biblioteca Universitară „Eugen Todoran” a Universității de Vest din Timișoara. 

Sunteți așteptați!