Sâmbătă, 9 decembrie 2023, începând cu ora 16, la Sala Studio a Casei de Cultură Tecuci va avea loc o seară de scurtmetraj documentar. Și nu orice scurtmetraje, ci cele realizate de tinerii care au făcut parte din atelierul Primul Meu Film Documentar (#PMFD25), ediția Tecuci.  

Atelierul a durat o săptămână, a avut loc în luna noiembrie și a avut 16 participanți, care au ales să privească orașul natal ca pe un subiect, care au răscolit după realități anume pe care să ni le prezinte, care au învățat ce înseamnă să creezi un documentar și care vor fi mai bine echipați, de acum încolo, pentru a interpreta și înțelege lumea. 

Ne vom uita și vom aprecia împreună următoarele scurtmetraje documentare: Fragmente timpurii; Povestea unui supraviețuitor; Ciclul vieții de motociclist; Pasiune și povești: clubul nostru de istorie; Speranțe, frici și un milion de gânduri;
Cercetășie. 

Proiectul „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, a ajuns la ediția #25 după ce a străbătut țara în lung și-n lat: Bârlad, Tulcea, Sibiu, București, Blaj, Caracal, Cahul și Timișoara. S-a oprit la Tecuci, unde și-a găsit un partener pe măsură în Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”. În cadrul acestei ediții, am organizat și două proiecții de film documentar, care au adus împreună comunitatea tecuceană și au creat spațiu pentru conversații legate de istorie și importanța ei. 

Echipa PMFD este formată din: Ileana Gabriela Szasz și Mihai Szasz (coordonatori), Maria Bălănean și Andrei Dudea (coordonatori montaj). 

Intrarea este gratuită. Sunteți așteptați! 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”