Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci în parteneriat cu Asociația Zona Studio, organizează sâmbătă, 11 noiembrie 2023, începând cu ora 14, proiecția unui film documentar. Această proiecție face parte din proiectul „Primul meu film documentar” finanțat din fondurile U.E. programul P.N.R.R. și co-finanțat de Primăria Municipiului Tecuci. 

Pe 11 noiembrie, istoria se vede la Tecuci. Da, ai citit bine: îți pregătim două seri de proiecții de film documentar, pe teme actuale, menite să inspire tecucenii să își spună propriile povești. Acestea se întâmplă în cadrul Clubului de Istorie Excelsior și se vor desfășura în Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Sala Mare. Vor fi urmate de discuții despre rolul muzeelor în viața comunităților, ca spațiu al întâlnirii trecutului cu prezentului. 

Venim însoțiți de invitați pe măsură: specialiști pasionați de istorie și tot ceea ce ne arată ea. 

?? ????????? – Ne întâlnim cu ????. ????. ??. ?????????? ??ț?, decan al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București. Studii: licență la Facultatea de Istorie – Universitatea din București (1994) cu specializarea istorie medieval românească; master în Istoria Sud-Estului Europei (1996); doctorat în Istorie cu teza Contribuții la istoria prețurilor în Țările Române. Prețuri de podoabe și orfevrărie din metal prețios, secolele XVI-XVII (2005). 

A fost, printre altele: muzeograf la Muzeul Național de Istorie a României, biroul Tezaurul istoric (1995-1998); preparator, asistent, lector și conferențiar universitar la Departamentul de Istoria Românilor și a Sud-Estului European, Facultatea de Istorie – Universitatea din București (1998 – prezent), prodecan (2011-2015) și decan al Facultății de Istorie – Universitatea din București (2015 – prezent). Este coordonator științific al Muzeului Universității din București (începând cu 2017). 

Domenii de interes (predare și cercetare): istoria economică a Țărilor Române în secolele XVI-XIX; istoria prețurilor, circulația metalelor prețioase, a bijuteriilor și orfevrăriei în Europa central și de Sud-Est (secolele XVI-XIX); modă și istoria costumului; muzeologie, patrimoniu cultural și managementul instituțiilor culturale. 

Cărți, studii și articole, granturi de cercetare și participări la conferințe științifice naționale și internaționale. 

Intrarea este gratuită! Vă așteptăm! 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”