Asociația Culturală INNOVARTE și Fundația Pelin vă invită vineri, 19 ianuarie 2024, la Sala Ateneu Tecuci. Cei mai faimoși cinci muzicieni români ai tuturor timpurilor sunt prezentați de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga într-un proiect cultural original, dedicat accesului tinerilor la cultură și prilejuit de Ziua Culturii Naționale. 

Începând cu ora 12, Ateneul tecucean va găzdui o serie de evenimente culturale care vor cuprinde un recital cameral, o conferință pe teme muzicale și lansarea în mediul online a unui videoclip de muzică de cameră românească. Proiectul intitulat „Top 5 România” dezvoltă o abordare originală a tendinței de includere a unor valori fundamentale ale culturii într-un sistem de comunicare accesibil și atractiv mai cu seamă pentru publicul tânăr.  

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga propun tinerilor ascultători realizarea unui clasament al celor mai faimoși cinci muzicieni români din toate timpurile. Pe baza unor informații istorice și date statistice bine documentate, se arată faptul că aceste personalități de renume mondial nu se numără printre starurile contemporane. Spre surprinderea multora dintre cei ce alcătuiesc publicul actual, aceștia sunt Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, George Enescu și Dinu Lipatti. 

Proiectul „Top 5 România” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE cu parteneriatul postului Radio România Muzical, al Universității Naționale de Muzică din București și al instituțiilor care găzduiesc evenimentele incluse în program.