Programul activităților organizate de Biblioteca municipală „Ștefan Petică” Tecuci cu prilejul „Zilei Naționale a Lecturii” 

Miercuri, 15 februarie 2023, Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci organizează, cu prilejul „Zilei Naționale a Lecturii”, o serie de activități care au drept scop lecturile în public. 

Astfel, începând cu ora 10, bibliotecarele Carp Luminița și Mircea Alina vor merge la Grădinița cu program prelungit „Pinocchio”, unde vor citi povești prichindeilor și îi vor provoca la jocuri interactive. 

 La ora 11, în Galeria Helios a bibliotecii, elevii Clubului de lectură „Eu citesc!” de la Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci, îndrumați de profesor Alina Filimon, vor prezenta valorile morale ale personajului literar preferat și vor citi un fragment din lectura preferată, astfel încât să stârnească curiozitatea celorlalți participanți. 

La ora 12, la Sala de Lectură „Hortensia Papadat Bengescu”, elevii Școlii Gimnaziale „Șt.O. Iosif” Tecuci, împreună cu profesor Daniela Palade vor promova literatura și autorii români, punând accent pe Ionel Teodoreanu și lectura „Ulița copilăriei”. 

La ora 13, în Galeria Helios, membrii Cenaclului de lectură „Trimbulinzii” de la Colegiul Național „Spiru Haret” Tecuci sunt coordonați de profesor Luminița Nicolau în dezbaterea „A citi. A reciti. Literatura – Graffiti cu Vise”.

Sunteți așteptați!