Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează în parteneriat cu Institutul Hispano-Român din Castellon – Spania, expoziția de acuarelă „Amintiri din viitor” a pictorului Tiberiu Mateescu. 

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 11 mai 2023, ora 16, la sediul muzeului tecucean din strada 1 Decembrie 1918, nr. 36. De asemeni, tablourile vor fi expuse în perioada mai-iulie 2023, cu posibilitatea de a fi achiziționate de vizitatori la finalul perioadei de expunere. Invitați speciali ai acestui eveniment vor fi: Prof. Constantin Ilaș de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci și pictorul Mircea Cojocaru. 

 Tiberiu Mateescu s-a născut la Târgoviște în 1987, este un om îndrăgostit de natură, muzică și pictură. A absolvit Facultatea de Design în Castellón de la Plana, unde locuiește și în prezent. În prezent se află pe parcursul unui drum al creației artistice, al experimentării, al descoperirilor și al expozițiilor de pictură.  

Încă din anul 2013 a participat la diferite expoziții împreună cu alți artiști dar și la expoziții personale, în diferite orașe în Spania (Castellón, Benicassim, Sevilla, Madrid), cum și în Franța, Italia și desigur România. Este membru al Asociației Acuareliștilor Români alături de care a participat la diferite festivaluri dedicate picturii în acuarelă (Fabriano, Italia). Este îndrăgostit de natură, de pădurile din România, de muzica și gastronomia ei și speră să-și viziteze din ce în ce mai des țara natală.  

Prin muzică și pictură se pot comunica stări, senzații, sentimente, se pot vindeca răni… și asta pentru că muzica și pictura ajung acolo unde cuvintele nu pot ajunge. 

Vă așteptăm! 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”