Mașina de scris s-a numărat printre cele mai importante invenții ale lumii moderne, sprijinind procesul de comunicare încă din secolul al XVIII-lea. Acum mult timp, mașina de scris era la modă și ea reprezenta un simbol care a revoluționat lumea comunicațiilor. Corespondența și scrisorile au căpătat un aspect profesional, un conținut organizat și mult mai ușor de citit, în comparație cu scrisul de mână. În plus, utilizarea mașinii de scris în afaceri și guvernare a devenit o abilitate necesară pentru o serie de meserii. Multe dintre aceste profesii erau administrative și, de obicei, făcute de femei. Ele erau angajate pentru abilitatea de a dactilografia. Acest fapt a jucat un rol foarte important în crearea locurilor de muncă pentru femei. De-a lungul timpului, această idee a mașinii de scris s-a tot dezvoltat, atât ca mecanism de scriere cât și ca aspect.

Într-o epocă în care noi toți tindem să ne achiziționăm ultimele gadget-uri în funcție de cât de repede și de bine își fac treaba, ar fi plăcut să ne rezervăm un timp necesar pentru a redescoperi farmecul vintage al mașinilor de scris care au revoluționat universul comunicațiilor și care astăzi au ieșit înfrânte din competiția injustă cu tabletele, laptopuri și alte dispozitive moderne atât de apreciate.

Să aflăm istoria mașinilor de scris pe care Muzeul tecucean, împreună cu partenerii săi de proiect – Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” București și Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” Galați, vi le prezintă în expoziția „Mașina de scris – Comunicare și Tehnologie la sfârșit de sec. XIX – început de sec. XX”.

Vă invităm la vernisajul expoziției vineri, 27 august 2021, ora 16, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci.

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”